Friday, December 24, 2010

Knock you down.

It is really hard to forget someone who always being with you. The annoying things is when you trying to forget her, her face always pop-up in your mind. But what can you do. If you dont have someone that can heal you. Your heart must keep strong.. Because every seconds, its bleeding..

Dr Rozmey

Kata Socrates," Bukan senang nak jadi orang terkenal seperti Dr Rozmey. Semuanya perlu bermula dengan fenomena.. "



Tengah ralit mengunyah nasi goreng di sebuah restoran yang kurang ternama di Bandar Baru Bangi, tiba-tiba Dr Rozmey lalu kat sebelah.. Terkejut jugak.. Sebab ingatkan dapat la tengok muka bini dia.. Tapi takde. Bini simpan kat rumah je.. Dr rozmey datang dengan seorang wanita separuh abad..( emak dia la kot) dan ditemani oleh anak2nya kalau tak silap.. Pergh, jumpa maya karin pun tak rasa macam ni.. Semua fenomena punya pasal..Hari-hari bukak FB mesti ada yang cerita pasal Dr Rozmey.. Baca paper sah2 la ada iklan dia.. Sembang ngan kawan2 pun kadang-kadang cerita pasal Dr Rozmey.. Then gelak kaw-kaw tak ingat dunia.. Nak kata dia ni kurus takdelah kurus.. Biasa je.. Cuma rambut dia tu terbaiklah.. Two thumbs up.. Kah kah kah...






Saturday, October 2, 2010

Letih duduk kita jalan jalan.

Seronok jalan-jalan kalau bosan bosan ni.Okay, aku nak pergi jalan jalan dekat aras 4 kejap.





Jangan pelik.Ini memang entry paling pendek.

Friday, October 1, 2010

Busy yang ke seratus lima puluh juta kali.

Memang lama aku tak update belog. Rasa rindu adalah sikit-sikit. Walaupun sikit-sikit, lama-lama kan dah jadi bukit. Apa gila rindu boleh jadi bukit. Mana masuk akal!

Berbalik kepada point yang pertama di atas. Sebab utama aku tak update belog ialah kerana aku masih lagi sibuk. Sibuk berhari raya, sibuk belajar, sibuk menyiapkan assignment dan juga sibuk menguyah mee goreng. Walaupun sibuk yang last sekali nampak sedikit pelik. Namun, sekurang-kurangnya aku tak suka menyibuk hal orang.Fullstop.

Petang tadi, sempat juga aku pekena open house member. Kebetulan, ngam-ngam poket nipis. Memang rezeki betul. Datang-datang tengok menu ada sate. Mee bandung , laksa dengan lemang langsung tak usik. Dalam bab bab makan, fokus kepada sesuatu jenis makanan memang penting.. Thanks Dud!

Okayla, member dah sibuk sms suruh siapkan poster presentation.. Blogging off.(Buzy)

Sunday, September 19, 2010

Juadah Raya.


Dalam banyak-banyak juadah raya. Triple cheese beger gak yang sedap. Kalau makan ngan rendang lagi sedap.Kah kah kah.. Selamat hari raya ke 10!

Thursday, September 9, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri




Bila tengok iklan raya Petronas di atas.Aku jadi syahdu. Jadi pagi tadi aku hampir-hampir nak bawa balik seekor lembu untuk dibuat rendang.. Biar emak aku kat rumah terharu bila anaknya
terlalu prihatin..Tapi masalahnya, siapa yang boleh melakonkan watak seekor lembu?? Ada sesiapa yang mahu mencuba? Jangan bimbang, kostum disediakan..












Aku disini ingin mengucapkan Selamat Hari Raya.Mohon Maaf Zahir & Batin.
BLOGGING OFF.(Holiday)

Monday, September 6, 2010

Baju raya

"Betul mak. Dah takde kaler lain lagi dah.Ini je yang cantik. Sale 50% lagi tu."

Alasan gua bila terbeli baju raya yang tidak mengikut tema.Dalam hati dah pasang angan-angan nak beli lagi satu.

Sunday, August 29, 2010

Samseng Kolbi

Time nak dekat raya cenggini kalau tolong emak buat kuih raya memang afdal.Kalau jenis yang tak boleh duduk diam tu boleh la tolong ganti sarung kusyen, tukar langsir, basuh kereta, pergi bazar, repair mesin jahit Singer, sembelih ayam, anyam ketupat, siang ikan, blender cili, tengok Jejak Rasul, main bunga api, pasang pelita, main meriam ataupun online fesbuk. Janji buat kerja kena ikhlas.Baru dapat pahala.


Corby
Tapi apasal aku taruk gambar Kolbi?

Notakaki: Cekidaut my photoblog.

Saturday, August 21, 2010

test

Test : Minggu ni aku paling busy.Baru lepas Lab Test ngan OS Test.Minggu depan mungkin lagi sibuk. Ada lagi 5 midtest yang belum dijawab.What the hell.

Cerita pasal bola: Mesut Ozil rugi kau tak masuk EPL. Aku dah pakai jersey nombor 8 kot.

Puasa: Aku punya sahur agak berterabur sekarang. Thanks Amir.


Okay, Blogger OFF.


Tuesday, August 10, 2010

Tajuk kali ini ialah bulan puasa.

1.Okay, esok kan dah puasa.Jadi rasa sangat bersyukur sebab ngam-ngam poket tengah kering.

2.Aku dah jumpa satu website yang amat berguna.Sesuai untuk remaja muda-mudi yang tak pernah duduk dapur. Boleh klik sini.----> k _ _ _ p _ t

3.Yang belum aku jumpa ialah sistem penggera yang paling berkesan untuk kejut bangun sahur.

4.Siapa yang ada twitter tapi belum follow boleh follow tapi jangan follow sangat.

5.Mulai esok, lagu raya akan berkumandang bagi menambah feel.

6.Fantasy premier league jangan lupa.Browngun uruskan league.

7.Masing2 sibuk fikir nama team futsal. Any Idea? Prize 10k rupiah.

8.Doakan aku rajin buka buku lebih daripada bukumuka.

9.Mahu beg Crumpler 5 Million Dollar Home.Anyone?

10.Jumpa di masjid malam ni.


Nota:Blog baru sudah dibuka.Sedang dalam proses penyelenggaraan.Wajib follow.


Saturday, July 31, 2010

Traditional game

Inilah permainan yang aku maksudkan. Sumber google.



Esok Uniten ada traditional game. Aku dah rancang nak participate dalam acara baling selipar. Harap-harap skill aku dalam game ini tak hilang lagi.Maklumlah, ini permainan petang-petang aku masa umur 8 tahun. Jangan main-main, aku dulu pernah baling selipar kena kepala pakcik yang sedang bawa motor secara head shot.Nasib baik dia dalam mode menunggang.Tak sempat dia tengok siapa yang baling.Nasib baik.Balik rumah muka gembira macam baru lepas minum air siang-siang hari pada bulan ramadhan.

Saturday, July 17, 2010

Saturday


Hari sabtu mana ada orang yang update blog. Apatah lagi tengah-tengah panas macam ni.Mostly, blogger lain just like keluar rumah untuk menuju ke shoping complex mahupun ke Zoo Negara. Kalau nasib baik, diorang singgah kejap isi minyak and then they will go ke mana-mana tempat yang diorang suka. Cuma aku je yang stay at home lonely. What the fish.


World cup kan dah habis, and the team who win the world cup is spain.But jangan risau sebab even spain yang menang, dalam hati pemain-pemain mereka masih ada lagi Catalonia. Tak caye tanya Xavi.. Same as me, even terbeli jersey spain sebab cantik.Tapi dalam hati masih ada German.Thats all..





Yesterday, aku pergi Majlis Kesenian Islam. Got free tiket sape tak nak pergi kan.(Actually compulsory) Best jugak la sebab Nazrey Johani ada.Baru tau semalam yang dia muallaf. Lepastu Halim Yazid which very famous with squirrel song in kelantanese dialect perform.Paling mendapat sambutan. Tapi yang paling best is the last one that menggabungkan Yasin dan Akbar.Memang mantap walaupun kedua-duanya macam dah tembam sikit. Terhibur secara islamik semalam. Uniten patut buat this event every week. Aku pasti datang.





Monday, July 12, 2010

Sepanyol menang? Saya tak kisah.

Bendera Catalonia.
Semalam.. Saya pergi menonton perlawanan bola sepak. Saya pergi dengan kawan-kawan saya. Kebanyakan mereka penyokong sepanyol. Saya penyokong Belanda. Walaupun Belanda kalah, saya tak kisah..


Saya pergi menonton di Hartamas. Pukul sepuluh meja dah penuh.. Orang memang ramai.. Terutamanya penyokong2 sepanyol.. Tapi penyokong Belanda apa kurangnya.. Masing-masing busy blow vuvuzela. Vuvuzela punya bunyi bukan perlahan.. Bukan macam bunyi anak ayam.. Dia punya bunyi boleh membahayakan ibu2 yang sedang mengandung. Saya tahu penyokong2 bola sepak semuanya excited.. Tapi sebelum kena sepak, baik berhenti.. Semalam, 13 orang masuk ICU. Ada diantaranya sempat cakap "I see you in court". Tapi saya tak kisah.. Saya tahu mereka bergurau.


Sebenarnya, ramai penyokong Sepanyol tak tahu. Ramai pemain sepanyol berasal dari Catalonia. Victor Valdes, Carles Puyol, Gerard Pique, Joan Capdevilla, Sergio Busquets, Cesc Fabregas dan Xavi Hernandez adalah mereka yang berdarah Catalan.Kecuali Valdez, semuanya bermain dalam perlawanan akhir malam tadi. Jika Catalonia berjaya memperoleh kemerdekaan daripada Sepanyol. Alamatnya, ranking sepanyol lebih kurang dengan ranking Korea Utara.Ini dek kerana sebahagian besar pemain skuad Sepanyol yang menang Piala Dunia pagi tadi adalah bangsa Catalan atau rakyat Catalonia. Ini termasuk penjaring gol kemenangan Andres Iniesta serta Pedro dan David Villa yang bermain untuk FC Barcelona dan menetap di ibu negara Catalonia itu.


Federacio Catalana de Futbol khabarnya kini dalam proses memohon keahlian UEFA dan FIFA. Sekiranya Catalonia berjaya memiliki pasukan bola sepak sendiri, maka sayalah orang yang paling gembira sekali..



Pesananringkas:Sumber daripada Bernama.

Wednesday, July 7, 2010

lazy


Pergh, lazy gilaaa nak update. Nak kate busy takde sibuk pun.. Minggu first at Uniten aku baru pergi one kelas je. Gila seh. Nak buat surat untuk register kelas pun lazy. Apa nak jadi ko ni San!!

Gambar Maradona selepas argentina kalah ngan german.. Nice.

Beritabola:Malam ni German menang.:D

Friday, July 2, 2010

Malas balik.

Dua hari lagi nak balik uniten. Sekarang tengah sibuk packing barang. Kawan-kawan lain apa cerita? Macam mana cuti korang??




Pesananringkas:Thanks kepada yang wish besday.. Lu orang memang sempoi..:D

Tuesday, June 22, 2010

Oreo

Lama gila ta update. Alang-alang tunggu Spain main, baik update blog..


Dah macam lemang dah aku tengok.




Dari zaman sekolah aku suke makan Oreo. Tapi aku blom gila lagi untuk telan oreo yang ini.



Beritabola-boli:Portugal menang 7-0 memang terbaik..

Saturday, June 19, 2010

Apa cerita Piala Dunia?

Update Piala Dunia. Benua Eropah main teruk.


Spain kalah kepada Switzerland 0-1
France kalah kepada Mexico 0-2
German kalah kepada Serbia 0-1
England seri dengan Algeria 0-0


Apa cerita abg Villa, abg Ribery, abg Klose dan abg Lampard? Sihat?




Thursday, June 17, 2010

Vuvuzela

Bila besar nanti yang kiri nak jadi Evra, yang kanan nak jadi Sagna, yang tengah nak jadi Kassim Selamat.





Mana nak beli vuvuzela ni? Bulan puasa tak lama je lagi. Guna untuk bangun sahur pun orait jugak. Kena pulak sebilik dengan orang yang susah bangun sahur. Pergh, memang boleh berdarah telinga. Silap hari bulan, pagi aidilfitri dah tak boleh dengar Takbir Raya. Aku rasa orang Afrika tak korek telinga kot sebab tu rileks je.




Beritabola: Semalam Sepanyol kalah. Aku rasa ramai tahi judi yang muflis malam semalam. Kah3, padan muka.

Wednesday, June 16, 2010

Broga Hill.^#$%@

Keh3, bila tengok balik gamba kat Broga banyak jugak yang lawa. Tapi kali ni upload yang paling lawa punye. Tade juai punye.Carila kat Tesco sampai mampos pun x jumpe. Actually ada 3 orang lagi yang tertinggal tak sempat masuk gambar.Kesian orang tu.


3 jejaka pingitan.Yang kanan dah ada orang punya.





Nazemy
Alaa, naz. Comelnye yang kat belakang tu.. Haha..





Lily
Kau gigit jari buat ape lili? Lapo?





Tutup muka mana nampak. Sape kau?
Alahai, nak terjun pun malu-malu.


Beritabola: Pergh, hebat juga Korea Utara. Striker pun boleh jadi goalkeeper. Klik sini.Kalau menang Piala Dunia, aku sanggup botakkan janggut aku.

Cristiano Ronaldo.


Cristiano kalau tak main bola, dia mungkin jadi pelawak.



Lepas game portugal vs *%$# Ivoire, aku terus capai henset call Cristiano Ronaldo. Tapi tak angkat. Lepas lima minit dia hantar mesej. ' Ehsan, s0Wi eh taDi kiTew sakeT kAki. TakLeh Nak Score. Sowii eh..' Terkejut aku, macam anak dara baru kenal henset pun ada gaya dia reply. Aku balas, 'Next game kalau tak score, aku tarik subang berlian kau buat cincin kahwin aku.' Lepastu dia call balik tapi aku tak angkat sambil pura-pura tidur.


Notakaki:Ada banyak lagi gambau kat Broga blom upload.Leklu, kasi panas lu baru upload.Korang sabar dulu k.Pegi buat bende lain makan roti ke, main psp ke, tolong mak masak pun orait jugak. Saje nak kasi surprise sikit. Bhahaha.. Lepas ni game Brazil menentang pasukan misterius iaitu Korea Utara. annyeonghi jumuseyo! ► selamat malam

Tuesday, June 15, 2010

Broga Hill.hdr


Ohayo, seronok gila cuti.Banyak benda boleh buat.Dah la skarang musim Piala Dunia. Best oo, pat taun skali je kot. Perlawanan malam tadi Jepun menang 1-0 keatas Cameroon. Keisuke Honda yang score. Dengar cerita ayah dia la yang buat prototaip model Honda EX5. Tapi aku rasa itu khabar angin je. Jangan panik.


Okay, hari tu aku kan dah janji nak upload gambar masa kat atas Broga Hill. Korang tengoklah. Terbaik kot. Tapi kali ni gambar dalam versi HDR. Credit to Mrs. Fik. Lawa gamba-gamba yang ekau edit yawww.

Siapa yang tak tahu HDR boleh shut down komputer dan campak komputer tu melalui tingkap rumah korang secara perlahan-lahan. Baca bismillah jangan lupa.


Apis dan kaki Naz.



Haikal ternampak sesuatu!




Oh my Gucci. Fik tengah poop her berry.



Masa kat atas. Aku masih lagi terkejut tentang peristiwa bersejarah tadi.






Aim bercadang untuk terus menetap di sana tapi ditentang keras oleh rakan-rakan yang lain.




Dud mewasiatkan separuh roti gardenia sebelum dia terjun ke bawah.





Broga Hill



Hafiz pantas menuruni lereng-lereng curam kerana ada "bunga" di depan.





Notakaki: Kalau rajin nanti aku post lagi. Banyak lagi gambar cantik2 yang belum tersiar.. Sekarang waktu tidur sebab malam kang nak tengok bola.. Perlawanan malam ni aku target Portugal menang. "Portugal tem de ganhar este jogo!"



Sunday, June 13, 2010

"Green" Goalkeeper England yang sehijau warna daun.

Malam semalam aku tertidur semasa perlawanan Argentina-Nigeria seawal minit ke-74.
Jadi secara auto, aku turut terlepas perlawanan England vs Amerika Syarikat yang bermula pada pukul 2 pagi.


Aku tak boleh komen pasal corak permainan England semalam, sebab aku tak tengok game tu. Tapi aku dah dapat bayangkan macam mana James punya member iaitu Mr. Robot Green save bola.




seperti yang dijangka

Sebelum
Dia ingat ini bola pantai.














Selepas

WTF!. Ini Jabulani la ngen.




England 1-1 USA

Saturday, June 12, 2010

Terpaling.

Special Semester secara rasminya telah pun berakhir.
Tapi minggu yang paling seronok dalam Special Semester ialah minggu ini. Nak tau sebab apa?

Paling gembira - Final Exam sudah tamat. :D
Paling teruja- Demam Piala Dunia di South Afrika.
Paling letih- Study.
Paling tak boleh blah- Dud bakar lighter sampai terpancut gas keluar. Nasib baik x terbakar janggut.
Paling berbaloi- Mendaki "Broga Hill" (Nanti upload gambar)
Paling annoying- Johan Raja Lawak punya vid clip "cing cang cing cang Alexander" Klik sini.


Notakaki: Aku terpaksa cabut dulu sebab game Argentina dah nak start dah.Mana boleh x tengok. Chow.

Tuesday, June 8, 2010

Kem England


Entry pendek. Disebabkan Piala Dunia akan berlangsung dalam masa beberapa hari je lagi.. Jadi aku akan mengumumkan yang aku akan berada dalam Kem England. Jadi apa tunggu lagi, buktikan yang anda adalah penyokong bola sepak yang sebenar..





Nota kaki- Kalau England kalah aku terus jadi warganegara Sepanyol.. No se olvide de apoyo a inglaterra!!

Saturday, June 5, 2010

Daku pasti merinduimu.

Sebelum terlambat, baik aku cakap awal-awal.. Exam berape hari je lagi. So, paham2 je la kan. Sebab sekarang ni masa itu umpama helikopter. Berapa ramai rakyat malaysia ada helikopter? Cuba cakap kat aku. So, ianya sangat berharga. Dalam erti kata lain, aku kena start pulun sebelum segalanya terlambat. Jadi, tanpa melengahkan masa yang semakin suntuk. Moleklah benar jika aku berhenti berblogang-bloging.. Babai blog. Daku pasti merinduimu..


Memo: This is the sad story ever.. Dont cry readers. I will update it soon.

Friday, June 4, 2010

Lagenda budak setan

Nak sangat tengok cerita ni. Orang kata best, sebab cerita ini pandai mainkan perasaan. Hati batu pun boleh cair. Lepas tengok, balik rumah siap nangis-nangis.Que Haidar garang sangat katenye. Entah betul atau tak aku pun tak pasti. Sebab aku pun belum tengok lagi. :(




Tapi seriously cerita bergenre sebegini memang aku tak tolak tepi. Sebab ianya pengalaman.. Tak semua orang yang hidup atas muka bumi ini mengalami pengalaman yang serupa hari-hari. Kadang-kadang aku rasa pengalaman orang lain mungkin dapat selesaikan masalah aku dan pengalaman aku mungkin berguna bagi mereka. Cuma satu saja, hidup ini memang saling memerlukan ya kawan-kawan. Kalau nak hidup sorang-sorang bolehla kawan ngan housemate aku. Bilik dia nombor 4. Lalu sebelah pun tak nak senyum.. Tak pasal-pasal aku senyum sorang2..



Mana nak cari buku ni haa?



Notakaki: Kepada Cik x, terimakasih temankan saya semalam..:)

Thursday, June 3, 2010

Gambar gambar..


Ramai tak ramai student kelas aku neh. Meriah.










Pesanan lecturer sebelum kek itu ditelan.








Encik Misai di tengah tengah.




Notakaki: Dah ngantuk nak tidur kejap. Semalam tidur dalam kereta dekat 2 jam lebih dekat hospital serdang.

Semester pendek yang semakin pendek.

Pergh, kejap eh masa berlalu. Sedar sedar nak habis short semester.Tunggu masa nak exam je next week. Semester baru bakal bermula awal bulan tujuh. Cuti 3 minggu memang tak besh. Uniten memang x cool dalam memberikan cuti. Hari-hari kena belajar sampai muntah. Nasib baik mak pesan suruh belajar rajin-rajin tiap kali bila telefon.

Kelas paling akhir tadi memang paling best. Sebab lecturer business english aku Madam Yurni siap bawak kek. Terharru gila. :D

Gambar akan menyusul selepas ini.. Adios.

Wednesday, June 2, 2010

Blogger

Lu orang rasa, blogger ni Israel punya ke?




Notakaki:Oh ya, pasal facebook lu orang jangan risau. Sebab aku dah ada millatfacebook.
Apa?? Tak tau millatfacebook?! Cepat klik sini. Lepastu join sini plak.

Tuesday, June 1, 2010

Foosball jom.





Haha, seronok juga main foosball nie.. Lagi-lagi bila tengok yang pro main. Lagi excited. Time kat youth10 harituu..Ada amoi tu men rileks je. Tapi skill power gilerr.. Dah la lawan ngan brader-brader. Malu beb.. :D

Kalau tak dapat main foosball pun takpelaa.. Sebab aku sekarang gian nak main futsal. Jom berfutsal.. :D

Thursday, May 27, 2010

Aku kat ipoh weh.

Haah, betullah aku kat Ipoh sekarang ni.. Tapi ahad ni haikal dah janji nak bawak aku g youthsays.. Lepastu, Apeas plak ajak pergi Sungei Wang..

Okay plan dah cantik sangat tuh walaupun poket tak berapa nak tebal.. Jadi, secara auto ahad pagi aku dah muncul kat kay'ell.. :D


Notakaki:Amir, lu jangan ngade-ngade nak study ahad ni. Nak study, pegi study sekarang..

Monday, May 24, 2010

Korang kenal mamat ni?




Shahir Zawawi-Juara Akademi Fantasia 8

Mantap jugak budak sekolah aku menyanyi. Silap hari bulan, tahun depan dapat rezeki lebih boleh menang ABPBH.



Anuar Hasin-Juara Akademi Al-Quran 2


Haa, kalau aku tak tulis caption.. Memang korang tak kenal la kan.. Senior..Ingat lagi masa dia juara, crew tv9 ngan Farah Adeeba datang recording dekat sekolah.. Siap masuk asrama ngan bilik prep lagi.. :)




Notakaki:Kenangan masa aku secondary school dulu memang terlalu banyak dan tak boleh lupa.. Agak-agak kalau aku masuk top host boleh juara tak? :D

Mangsa pertama.

Aku rasa korang kene ambil insuran la. Bukan apa, takut-takut benda ni terjadi kat korang..











Notakaki: Lain kali singgah blog bagi salam dulu..

Saturday, May 22, 2010

Majlis Kesyukuran dan terima kasih FBI.

Teringin nak pergi majlis kesyukuran FBI. Bukan jauh pun, dekat presint 16 je. Tapi aku x tau sangat la nak ke presint 16.Presint lain aku tau laa. Melepas jumpa FBI.Dah la tengah lapar ni..

Kisah Fikri Rahmat.

Selepas peristiwa semalam, aku baru sahaja mengalami mimpi yang agak luar biasa dan boleh dikatakan menyakitkan hati..Oleh kerana tidak mahu aku terlupa part-part dalam mimpi tersebut, terpaksa aku menceritakan kepada kalian secepat mungkin..


Aku sebenarnya bermimpi fikri rahmat menjadi seorang pelumba professional..Aku mimpi aku jadi jurulatih dia. Sebab masa nak mintak sain mak bapak untuk borang perlumbaan cup prix aku x dapat..Sedih ooo part ni, sebiji macam drama Adamaya..(Time ni korang anggapla aku Mia Sara@Amani)Oleh kerana kecewa x dapat izin mak bapak masuk berlumba aku pun jadi trainer fik..


Part tengah-tengah aku banyak lupa. Tapi kalau nak cuba bayangkan, korang bayangkan watak Adnan Sempit.Macam tu la watak dia dalam mimpi aku..Tapi masa yang last-last tu aku siap mimpi fikri masuk motogp sebagai pelumba profesional malaysia. Lepas tu time lumba boleh pulak tapau Valentino Rossi dalam lima tiang lebih kurang..Tapi part yang tak boleh blah masa atas podium.Datin Rosmoh pon ade! Selang seminggu Fik dah dapat pangkat Dato'. Tamat.


Hari ini hari sabtu. Apa aktiviti yang boleh dibuat ha? Weekend yang bosan di Uniten.
Amir pagi-pagi lagi da cabot balik sungai buloh.Untongla rumah dekat.


Notakaki: Adik aku sakit. Doakan dia cepat sembuh ya.

Friday, May 21, 2010

selipar crocs saiz lapan memang sedap.

Nak berdarah jugak hidung bila aku ajar member bawak motor.. Macam orang mabuk minum todi..Sekejap nak mati enjin, sekejap laju, sekejap perlahan balik. Masa nak tukar gear kelam kabut. Clutch pun kadang tarik kadang lupa nak tarik..Jenis langsung tak dengar kata.. Lepas kena lempang sedas, baru boleh bawak motor dengan tertib. Susah juga nak ajar orang bawak motor ni ye dak? Nasib baik tak ada lesen motor lagi.. Kalau tak, dah makan selipar Crocs saiz lapan..

Kepada Fikri Rahmat, tahniah kerana anda baru sahaja melepasi peringkat pertama ujian lesen memandu kelas B2 iaitu cara-cara menghidupkan enjin motosikal dengan betul. Ingat, dimana ada kemahuan di situ ada HIGHWAY.
Oh ya, lagi satu jangan lupa update blog..

Notakaki: Kadang-kadang bila aku balik rumah nenek, cemas juga tengok budak umur 7-8 tahun dah pandai bawak motor.. Kalau dibiarkan tak pasal-pasal ada yang kena tembak.. Budak kampung bukan jenis makan saman..



Thursday, May 20, 2010

Citer je laa


Ceh, tidur je pun..Tapi letih macam baru lepas lari-lari dalam tesco sebanyak sepuluh pusingan..
Nak update pun sampai tak de idea..Cilakak!


Tapi tadi dalam tidur aku termimpi nie..




Notakakikau:Ada sapa-sapa yang boleh tafsir mimpi aku tak?





Tuesday, May 18, 2010

Nuffnang

Seronok bila tengok akaun nuffnang bertambah. Harap-harap boleh dapat 1st payment sebelum habis tahun nie.. Bila dapat tahu si naomei ni dah dapat Rm50 dari nuffnang..Hati gua panas derr..
Kau orang klik laa kuat-kuat sikit kat tepi belah kanan atas tuu..


Okaythxbye..:D

Yeah yes.

It official
You know that I’m missing you
Yeah yes
All I hear is raindrops
And I’m officially missing you

Thursday, May 13, 2010

Mooks Special Edition World Cup Tee





Okay, ini baju paling hip untuk muda mudi masa kini. Kene saving sikit la kalau nak beli..:D

Wednesday, May 12, 2010

A.P.I Pelita



Kollaborasi antara Noh Hujan dengan Lan. Dengarlah.. Nak download tekan sini. Sempoii... :D

Tuesday, May 11, 2010

Google Chrome speed test.

Kalau tak boleh play klik video to a new tab.


Korang cubalah try tengok video clip kat atas tu. Style tak? Apa pendapat korang? Cara dia menunjukkan betapa lajunya browser google chrome memang classic..Two thumbs up..


Notakaki:Okay, aku memang google chrome user yang setia..:D

Lembu paling laju didunia.



















Aku rindu nak kayuh binatang ni.Harap-harap next tournament dapat join.
Sorilah geng tak dapat join MASUM.. Special semester sebenarnya memang nais.. Very nais.. 7 weeks to study before finale.Sekarang dah minggu keempat.. Memang true la kan kalau aku g gatal nak join sports. :/

Tapi takpe, next tournament aku cuba join. :D

Tuesday, May 4, 2010

Ancient History Club


perangan sebijik macam fik

Bukan nak cakap ape la kan. Liverpool season nie memang noob. Fikri rahmat main pun lagi hebat dari steven gerrard.Kelecek bola pandai, ada gaya macam rusdi ramlie. Eh silap, macam Nani..Betul, macam Nani.. Sori eh fik, silap cakap..Ta sengaje.Bila lari boleh saing Theo Walcott. Shoot pulak sebijik macam Kun Aguero.Tapi bila ajak men futsal taknak..Terbaiklah Fik..

Sunday, May 2, 2010

formspringspringform

Haa, sekarang aku dah ada formspring.. Kau orang tau ke formspring tu ape? Mesti tak tau kan? Kalau tak tau g search gugel. Jangan gatal nak pegi tanya kat balai polis. Kang tak pasal-pasal kena headshot.

Kalau ada apa-apa soalan, boleh la tanya aku via formspring. Err, apasal macam weird je sebut formspring? Huh.


Notakaki: Jangan bagi soalan susah sangat! Jangan bagi soalan berkaitan dengan lembu dan kawan-kawannya. Jangan bagi soalan yang merapu merepek meraban.Tapi yang paling penting jangan tanya aku hal-hal berkaitan Hotel Mania.Bukan apa,aku allergik!


Saturday, May 1, 2010

selamat hari buruh..

Setelah 2 bulan aku menyepi.. Aku kembali untuk mengucapkan selamat hari buruh.. Jangan gatal nak pergi keje plak hari ni..


Notakkaki: Amir, tak komen entry ni. Esok kau balik aku terajang lutut kau.

Saturday, February 27, 2010

Because my life stops in front of you.

If it is not in this world,
Then in the next world I won’t know either
That I’d be free from this hardship if I were born again
I will be waiting here, waiting for you
I love you, that is my entire reason for living
Remember, in that final moment
Yours will be the only name that I am calling.

Thursday, February 4, 2010

Handphone, bukan Iphone.

Sambungan daripada cerita tentang masa depan dalam episod sebelum ni. Aku pun tanpa syak dan wasangka terus capai kunci motor. Hajat dihati memang nak berkunjung ke mines. Nak settlekan semua masalah sebelum ianya berlarutan..







Sampai2 je kat mines. Aku terus jalan sambil buat muka garang. Brader brader yang kerja dekat The Chicken Rice Shop pun tak berani langsung nak promote nasi ayam mereka macam selalu. Takut kene cekik gamaknya.. Sasaran pertama aku ialah ke kedai handset..Dalam perjalanan ke kedai handset. Aku terpaksa naik escalator sebab kat mines tiada tangga. Sambil2 tu sempat la jugak jeling kiri kanan. Mana la tahu kalau ade orang nak ragut ke, orang nak kidnap ke. Bolehlah jugak aku pasang kekuda awal-awal.. Diorang bukan tahu aku ada judo peringkat tertinggi..
Suasana kat sana memang sunyi sepi, Senyap.. Dah macam cerita The Carriers..Tiba-tiba...




***















Notakaki: Aku pegi repair handset dgn buat lenses baru je la.. Bukan ade pape pon..
 
Copyright © It's not a 9gag. Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur