Wednesday, May 27, 2009

Bila desktop buat hal..

Malam tadi, aku tengah mendengar lagu Wondergirls-Nobody..Sambil dengar, aku nyanyi lagu penjajah jepun tue sambil ikut rentak muziknya yang mengasyikkan..Namun dalam masa yang sama, aku sedang online myspeces,bukumuka,blog dan lain2 lagi menggunakan internet browser yang terbaru iaitu go0gle chrome..Entah dimana dia chromekan go0gle tu, aku tak berapa nak pasti..Tiba-tiba, desktop aku sangkut-sangkut atau dalam bahasa londonnye "hang".. Sampai kene restart balik pulak tu.. 

"Haih, rosak lagi..Time nak hantar repair aritue sihat walafiat pulak.."Getus aku dalam hati..
Aku pun rileks la, try restart balik..Restart restart tak mau.. Aku masih sabar..Mungkin sistem bionik dalam unit pemprosesan utama mengalami masalah..Aku pun try lagi.. "Ahh, boleh pun.." Aku senyum girang..Sikit lagi nak sampai telinga..Tapi aku cover..Tak mahu orang lain nampak.Nanti dikatanya aku gila..


* * *



Tak sampai seminit komputer hidup, dia buat hal lagi.."Sial.."Aku dah marah2..Aku cepat panas kalau berada dalam situasi mencemaskan sebegini..Rase bengang..Aku dah bukak tingkap rumah aku yang kat tingkat empat tu seluas mungkin..Lebih luas dari luas permukaan desktop aku bila didarab dua..Masa tu, aku dapat rasakan yang aku dah hilang sabar..Kemudian...


* * *
Cerita ini tidak akan disambung..

Kalau korang jadi aku, apakah kesudahan cerita ini?

12 comments:

aminsahari said...

kalau saye jd sedare..
dah lama saye humban dalam sungai..
*nak kasi x bunyi pon boleh..
lol.. xP

Monkey D Luffy said...

beli baru

::EHSANSNIPER:: said...

To amin-Mane nak cari sungai..Tingkap terbukak kat tepi nak wat aper plak..xD

To monkey d luffy- Tunggu kerja la.. Kerja dgn kau boleh??

ApizMabux™ said...

"ko relax je san" ujar aku kpd ehsan

::EHSANSNIPER:: said...

"Aku akan cuba bedul.." kata ehsan sambil menahan marah..

aminsahari said...

klu nuk campak ikut tingkap..
tnggu aw..
aku nuk trun bawah sambut..
hihihihi.. xP

::EHSANSNIPER:: said...

Haha, dah elok balik la amin..
tajadi la..nanti klu rosak balik aku jemput kau datang umah.Mesti tibe2 die elok balik..xD

aminsahari said...

hahaha..
desktop kau.. stok mcm perli aku jew..
hahahaha.. xP

afifahramli said...

mcm2 kau ni..

sume ghosak..

kuda la..
telepon la..
desktop la..

die ikut tuan r tuh..
haha

::EHSANSNIPER:: said...

haah, maybe aku kene repair diri siniri kot.jadi bionik..Baru sume barang elok..Haih.. Sekali ujian datang..Sabar2..

afifahramli said...

ade hikmah r tu..

wahh...

::EHSANSNIPER:: said...

betul betul betul..

 
Copyright © It's not a 9gag. Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur