Sunday, May 10, 2009

Kamu ingat tak??

Kamu ingat tak sape yang ajar kamu kayuh basikal?? Emak aku yang ajar aku kayuh basikal..Mase tu bnyk kali jatuh..Tapi die suruh aku kuatkan semangat..Last-last, berjaye gak kayuh basikal dengan lincah..Dah boleh buat willie,wekang dan drift.Kirenye aku test jpj kayuh basikal dengan mak aku la..
Kamu ingat tak mase kamu kecik-kecik dulu emak kamu selalu sikatkan rambut kamu sebelum kamu masuk sekolah rendah?? Sebab, mak kamu suke lihat kamu bepakaian kemas..(Kalau ader mane-mane mak suke tgk anaknye selekeh gitau aku)
Kamu ingat tak??Bile tibenye musim persekolahan, emak kamu yg paling sibuk belikan baju kamu,seluar kamu, beg sekolah swan, buku ABC, pensel mekanikal shaker pilot, pembaris panjang, pensil kaler staedler 24 batang, kasut bata dan lain-lain..
Kamu ingat tak bile kamu mule-mule masuk sekolah berasrama, mak kamu menangis sebab tak sampai hati tinggalkan kamu..Sebab dia tak nak rumah jadi sunyi dengan tiadanya kamu di rumah..Lagipun umur kamu mase tu tak cukup 13 tahun...Kecik lagi, baru nak start mimpi.. 
Kamu ingat tak, bila dah dua minggu kamu tinggal di asrama..Kamu beria-ria suruh emak kamu datang sebab dah rindu sangat..Tapi emak kamu x datang bukan sebab jauh..Tapi sebab nak mengajar kamu erti berdikari..
Kamu ingat tak bile kamu dapat result pmr dan spm kamu..Result kamu tu cukup-cukup makan je, tapi bile kamu telepon mak kamu mase tu..Die rilek je, sentiasa bagi semangat.Even kamu mase tu da keciwa tahap kritikal sebab sebelum exam haritue kat kelas kamu banyak main dan asyik tidur di masjid bile tibenye prep.. 
Kamu ingat tak emak kamu yang pujuk ayah kamu belikan motor sebab mase tu kau dah ader lesen dan kau pun dah habis sekolah..Memudahkan kamu untuk pergi kemane-mane katenye..Tak perlu naik public transport..
Kamu ingat tak mase kamu drive kereta, kenapa mak kamu selalu membebel bile kamu bawak kereta macam orang suruhan Braga dalam citer fast & furious 4..Sebab die nak kamu selamat sepanjang perjalanan kamu..
Kamu ingat tak, bile kamu kadang-kadang melawan kata emak kamu..Ingin memberontak kononnya, even kadang-kadang semua itu berakhir dengan penyesalan..Pastinya mak kamu tak kisah dan sentiasa maafkan kamu..Dia tahu, semua orang pernah buat silap..Termasuk anaknya sendiri..Dia sentiasa bagi kamu nasihat..
Dia tak harapkan apa-apa dari kamu..Cuma dia nak kamu jadi orang,bukannya sampah masyarakat..


Pesananringkas:Kepada ibuku, selamat hari ibu..




12 comments:

afifahramli said...

luv my mum too..

::EHSANSNIPER:: said...

Huhu, same la kite..Baru balek joging ea?Ta ajak pong..xD

afifahramli said...

heee~

lor,
ta ckp nk ikot..
kalo ik0t,
bley blnje teh tarik kn?
haha

::EHSANSNIPER:: said...

klu aku ckp na ikot tp kau tabagi ikot cane plak???xD
joging ngan sape??
ish,lepas joging minom susu la..
wakaka..

afifahramli said...

ta ckp lg,
mne tawu ak tanak ajak..
haha..

joging ngn pooh!!
ak pakse die..
agaga..

ala..
susu tade jual kat upten..
oho~
hahahah~

tape la,
len kali ak ghoger ye..
"esan, ak nk joging!!"
"ko kne ikut jgk, aku pakse!!"
"xkire2!!"
hahahaah~

nk cmtu?

fikri FAUZI said...

yeah3.
i miss the old times.
klu la buleh bend the times.
uish.
best dooeeehhh.
ayah n ibu is ma all!
;D

aminsahari said...

nice post ecan..
hee.. best nyeh klu aku ada kat umah..

afifahramli said...

hey..

take care of urself k!!

aim too!

::EHSANSNIPER:: said...

thanks peep..:)

ApizMabux™ said...

ya esan
ade anak yg baek (;

afifahramli said...

ko hutang ak 1 story tao..

haha!

::EHSANSNIPER:: said...

Iye2..nanti aku cerita..

 
Copyright © It's not a 9gag. Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur