Wednesday, December 10, 2008

Movie Preview-Twilight











Semalam,aku g tgk wayang dgn member uniten..Actually,mmg dah lame aku ta tgk wayang, ader dalam 2 minggu lebih kurang..Rindu la pulak nak makan popcorn sambil tgk movie..Jadi semalam aku pon ajakla memberku g tgk citer twilight..




Sebelum pg tgk wyg,aku da plan nak pegi servis mutur,coz pagi tu aku pegi teluk intan jap,ade hal sikit..Mutur plak da lame ta servis,risau klu ader probs kat mutur..Sampai shj aku di bengkel..Tehell..Bengkel da tutup,aku datang lambat sgt la plak..Tokeinye blom abis beraye agaknye..So,tepakse la aku g servis ari rabu yakni arinie..




Jadi,sebelum aku blah semalam..sempat gak aku ngan member aku singgah Jayajusco ntok membeli sehelai dua tiket wayang agar aku dapat pergi menonton wayang bagi menghilangkan kebosanan di malam hari..Tiket pon dah dibeli,citer start jam 815 malam..Ader lebih krng 4 jam lagi..kata sepakat telah pun dibuat.Kitorang merancang supaya pulang ke rumah telebih dahulu.."Apa kejadahnya duduk lepak2 selama 4 jam di JJ seperti orang tiada rumah.."kataku didalam hati..Lagipun member aku ader hal,ingin menemani ibunya bershopping katanya..sekarang kan ader Malaysian Saving Sale..mane bley lpskan peluang, mungkin ini peluang bg dy untuk mengepow emaknya beberapa helai pakaian baru..




Jadi kami pun bergerak ke rumah selepas tu.. Jam 730 aku pun mula memicit-micit telefon selularku..Ini kerana aku ingin menghantar sms kpd memberku supaya menungguku di 7-eleven jalan pasir puteh tepat jam 755 malam..Tetapi kemudian dia memberitahuku menerusi sms yang dia akan datang lewat sedikit,805 katanya..Aku tidak kisah sgt,dy br saja pulang dr bershopping..Mungkin letih barangkali..Tepat jam 757 malam,aku pun tros mendapatkan kapchaiku dan menunggangnya pada kelajuan sederhana..Aku terus menghala ke jalan pasir puteh dan menunggu rakanku disitu..




Memberku sampai jam 808 malam..Ader lbh krng 7 minit lg sebelum wayang bermula,dicampur 10 minit iklan..Jadi tinggal 17 minit lagi..Masa semakin suntuk,aku terpaksa meningkatkan kelajuan muturku agar aku ta telambat..Tanpa menghiraukan rakanku,aku dgn selamba memulas trottle sehingga jarum di panel meter menunjukkan kelajuan 120km/h..Mungkin dgn cara ini ianya akan mempercepatkan diriku untuk sampai ke sana..kadang-kala jarum di panel meter melepasi 130km/h..Namun, untuk tujuan keselamatan,aku melepaskan trottle sedikit demi sedikit..kata orang, menunggang secara berhemah adalah terbaik..tetapi jgn sampai tidak berhemah langsung..Itu sgt berbahaya..Aku dpt mengagak yang aku menunggang separuh berhemah..Kire okay la tu..Emergency punye pasal..Sekurang-kurangnya lampu merah aku ta langgar..




Setelah beberapa lama,sampai juga aku di JJ dengan selamat..Dengan menggunakan teknik berjalan pantas,aku pun masuk ke panggung setelah membeli sekilo dua popcorn..Memberku hanya mengikuti dr belakang..Masuk2 jer ,citer da start..Aku dapat rasakan aku da telewat 2-3 minit..Itu bukan masalah bg aku..sampai saje kat tmpt duduk..Aku lihat da ramai orang duduk..Ini menyukarkan pergerakan aku kerana tempat dudukku di tgh..Untuk tidak menyusahkan ramai org jadi aku pun bercadang untuk duduk di depan sedikit memandangkan di sebelah hadapan banyak yang kosong..




Setelah mendapatkan tempat duduk yang besh..Aku pun lantas menikmati movie nih sambil makan popcorn..Mmg masyuk woo..Lu pikirla sendiri!!!




Kesimpulannya,cerita nie mmg menarik..Tetapi cerita ini terlalu kureng adegan berlawan dan lebih banyak adegan romantis..Walau apapun cerita ini masih menarik untuk ditonton..Antara babak yang paling menarik ialah babak keluarga vampire men besbol,time dy bawak kete volvo dy,time diorang 1 family nak selamatkan bella dr vampire jahat,babak pertarungan di minit2 akhir citer nie dan banyak lagi.. Hero filem nie,Edward Cullen mmg hensem seperti tanggapan wanita2 di luar sana.. Aku siniri hairan kenapa pontianak melayu tidak seperti pontianak omputeh..Musykil2...



Rambut gue tgh panjang,ader can nak wat rambut cam dia..Muahaha..=] Ini family vampire...


9 comments:

Monkey D Luffy said...

dah tgk dah... jeles aku sama pontianak tu. dia hensem. jatuh cinta aku

fikri FAUZI said...

jom la tgk cite tu 9t...
cm best je akku tgk..
wakakakka

::EHSANSNIPER:: said...

Monkey D Luffy

Bahaya jatuh centa ngan laki kapten..Huhuhu



fikri FAUZI


Gue set ajer..Tgk due kali pon ta per..Lu blanjer..Ak tarak hal..=]

Hafiz Roslan said...

haha.esanxkisah tgk
2kali sbb vamp tu kachak
dan telah mencuri jiwanya.
huahauahua.

~mademoiselle hana~ said...

isk isk.kenal x pontianak tu?
kalau kenal btau die saya nak couple ngan dia,hehaha

::EHSANSNIPER:: said...

Hafiz Roslan-Tu la pasal..Klu korang mau tgk..Aku set ajer..

::EHSANSNIPER:: said...

~mademoiselle hana~
Saya knl pontianak tu..
Jiran seblah umah jer..
Nanti sy cakap kat dy k..XD

HaikaLastaR said...

byk la kau ehsan.
cite nie cam bangang x best langsung.
hurmm..
=.='

gie said...

mmg best...sgt best..terutamanya best blade edward cullen..lg bertambah best.

 
Copyright © It's not a 9gag. Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur