Sunday, December 7, 2008

Yusof Azami accident..

Semalam, time lepak2 kat jaya jusco..Dengar berite yg member sekolah gue,usop azami eksiden,kat atas flyover seberang jaya pulau pinang..Aku ingt eksiden bese je..Tak teruk maner..So,ak wat bese je la..

Then,aku dapat tau yang dy still nak turun ipoh gak petang tuh(semalam) coz dy eksiden time pagi..

Dia pun sampai kat medan gopeng time maghrib camtu..Aku pun amek dy kat sane time tu..

Sbb dy nak pinjam helmet aku..

So dapat gak la sembang ngan dy kejap malam tu..

Die pun citerla mengenai kejadian kemalangan jalan raya tersebut..

Time tu dy tgh tidur dalam kete..

Member dy yang drive kete tu, drive punye drive sampaila atas flyover,ader sebijik kete ikut line tengah..

Membe dy pun follow la dr blakang,kendian keter depan tu masuk line kiri..

So,member usop nie pun lantas menambah kelajuan kereta dengan tujuan ingin memotong kereta td..Tiba2,tanpa memberi signal..kereta tadi kembali memasuki line tgh..ini menyebabkan berlaku perlanggaran dan mengakibatkan kereta yang dinaiki usop berpusing di tengah highway..

Dalam keadaan kelam kabut akibat terperangkap didalam kenderaan..kemudian sebuah treler kontena hampir2 melanggarnya namun sempat membuat brek kecemasan dan betul2 berhenti di depan kereta yang dinaiki usop..Usop kater,klu kete dia kene langgar ngan treler td..mmg dy da duk kat hospital skang nie..Tapi,nyawa dy masih panjang..Selepas treler kontena td berlalu pergi..datang lagi 1 treler,wat emergency brake gak..Nasib diorang mmg baik..Hampir2 sahaja kene langgar..Yang malangnya,ada plak kereta hentam blakang treler td..Teruk plak tue..berdarah-darah mukenye..Kete yang usop naik tu kete sewa..teruk gak r,coz kete tu third party,tade insurans..So tokei tu mintak 4000..Pas slow talk,dapat la kurang..Bayar 1000 kongsi 4 orang..Kene wat police report sampai jam 9 sengah pg..G bengkel lg..Pastu tros datang ipoh semate-mate nak follow reunion..Mmg tabah r kau usop..Nasib bek ko slamat..tade luke kat maner2..Badan da r ta besar2..Len kali klu ko free kite jumpe lg..Semalam tgk muke ko ketat jer..Tade duit katenyer..


Asal muke ko ketat ha?? senyum2la sket..= ]

2 comments:

Monkey D Luffy said...

kena hati2... sayang nyawa melayang cam tu kan.

::EHSANSNIPER:: said...

Betul3x.. Nanti aku nasihat dy..

 
Copyright © It's not a 9gag. Blogger Theme by BloggerThemes & newwpthemes Sponsored by Internet Entrepreneur